Markus Aujalays Pannacotta med gräddfil

Pannacotta med gräddfil
Markus Aujalays recept med gräddfil.
En bra efterrätt som du kan förbereda till många gäster.
Antal portioner: 4

 

Ingredienser

1,5 dl grädde
0,5 vaniljstång (urskrapad)
75 g strösocker
1,5 blad gelatin
3,5 dl gräddfil
Färska bär

Gör så här
1. Koka upp grädde, vaniljstångens frön och stången och sockret. Dra kastrullen åt sidan.
2. Krama ur det blötlagda gelatinet och blanda. Låt svalna i 10 min.
3. Rör ner gräddfilen och sila genom finmaskig sil.
4. Häll upp i portionsglas, stå i kylen minst en 1 timme
5. Garnera med färska bär




Efterrättstips kommer här! Igår var jag så sjuukt sugen på en god efterrätt när vi käkat.
Tyvärr hade vi inga grejer hemma till att göra nåt gott men idag ska jag testa det här.
Pannacottatorsk som jag är ;-) tror det kan bli riktigt fräscht med gräddfilen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: